Kikkererwt curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-11-2015
  • Kikkererwt curry

    Kikkererwt curry

    Kikkererwt curry

Lekker

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 witte ui, fijngesnipperd
1 stuk verse gember, duimlang, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 volle eetlepel Curry Madras
400 g kikkererwten
400 g tomatenblokjes
100 ml kokosmelk
180 g pittige tofu roerbakreepjes
verse koriander
zout, peper, olijfolie
witte rijst
komkommer
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 565,24 kcal
Koolhydraten 77,52 g
Eiwitten 21,94 g
Vetten 16,09 g

Bereidingswijze

Ui fruiten in olijfolie, Voeg knoflook, gember en curry toe, bak minuutje mee.
Voeg uitgelekte kikkererwten, tomaten, kokosmelk toe, zet vuur laag, kook 15 minuten (geen deksel op pan, pruttelen). Voeg naar smaak peper, zout en eventueel extra curry toe.
Bak in andere pan tofu reepjes in scheutje olijfolie gaar en goudbruin in enkele minuten.
Leg witte rijst op bord, hierover curry, daarover tofureepjes. Garneer met koriander.
Lekker met gesneden komkommer.

Bron

Recept bij Curry Madras

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

moniquek1 avatar
moniquek1 28-04-2016

Hoi ken dit recept ook zat in de deksel van de curry madras .Heb hem ook al eens gemaakt vond hem erg lekker groetjes Monique

moniquek1 avatar
moniquek1 28-04-2016

Hoi ken dit recept ook zat in de deksel van de curry madras .Heb hem ook al eens gemaakt vond hem erg lekker groetjes Monique

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten