Kikkererwt curry
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 29-11-2015
Lekker
Ingrediënten 4 personen
1 witte ui, fijngesnipperd1 stuk verse gember, duimlang, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijn gehakt
1 volle eetlepel Curry Madras
400 g kikkererwten
400 g tomatenblokjes
100 ml kokosmelk
180 g pittige tofu roerbakreepjes
verse koriander
zout, peper, olijfolie
witte rijst
komkommer
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 565,24 kcal |
Koolhydraten | 77,52 g |
Eiwitten | 21,94 g |
Vetten | 16,09 g |
Bereidingswijze
Ui fruiten in olijfolie, Voeg knoflook, gember en curry toe, bak minuutje mee.
Voeg uitgelekte kikkererwten, tomaten, kokosmelk toe, zet vuur laag, kook 15 minuten (geen deksel op pan, pruttelen). Voeg naar smaak peper, zout en eventueel extra curry toe.
Bak in andere pan tofu reepjes in scheutje olijfolie gaar en goudbruin in enkele minuten.
Leg witte rijst op bord, hierover curry, daarover tofureepjes. Garneer met koriander.
Lekker met gesneden komkommer.
Bron
Recept bij Curry Madras
Laatste reacties
Hoi ken dit recept ook zat in de deksel van de curry madras .Heb hem ook al eens gemaakt vond hem erg lekker groetjes Monique
Hoi ken dit recept ook zat in de deksel van de curry madras .Heb hem ook al eens gemaakt vond hem erg lekker groetjes Monique