1. Home
  2. Recepten
  3. Arabische keuken
  4. Humus
  5. Humus met zongedroogde tomaten en olijven

Humus met zongedroogde tomaten en olijven

Door: conpom

  • Arabisch, Vegetarisch
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 28-11-2015

Ingrediënten 4 personen


1 middelgroot blik kikkererwten
3 tenen knoflook,
5 zongedroogde tomaten
5 - 10 zwarte olijven,
sap van 1 citroen,
3 eetlepels tahin (= sesampasta)
3 eetlepels mayonaise (het was de bedoeling om creme fraiche te gebruiken maar dat was ik vergeten te kopen en mayonaise bleek een smakelijk alternatief)
Peper en zout naar smaak.


Verder heb je nodig


Staafmixer
Maatbeker van 1 liter (of meer)

Humus met zongedroogde tomaten en olijven
Humus met zongedroogde tomaten en olijven

Mijn jongste zoon wil wat minder vlees eten en is op zoek naar een alternatief om zijn brood mee te beleggen. Hij let ook heel erg op E-nummers en zou het liefst alles zelf maken met verse ingrediënten. Ik ben de beroerdste niet en hoop hem met deze heerlijke humus een beetje te helpen....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de kikkererwten uitlekken en stop dan alle ingrdiënten in een grote maatbeker. Staafmixer erop zetten en alles goed fijnmalen. Hoe eenvoudig kan het zijn, je humus is klaar! Even proeven en dan naar smaak nog wat zout en/of versgemalen peper toevoegen.

Serveertip

Lekker op stokbrood, of als snack op een toastje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top