Romige hamlappen met champignons

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Romige hamlappen met champignons

    Romige hamlappen met champignons

    Romige hamlappen met champignons

Een heerlijke umami creatie van smaak . 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
30 ml olijfolie
100 g gerookte spekreepjes
400 g hamlappen, in plakjes
1 ui, in dunne halve ringen
250 g witte champignons, in plakjes
2 teentjes knoflook, fijn
1 takje verse rozemarijn naaldjes
zout
zwarte peper
250 ml room
15 ml korrelmosterd
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 431,71 kcal
Koolhydraten 6,71 g
Eiwitten 29,71 g
Vetten 31,31 g

Bereidingswijze

1. Bak spekjes uit in olijfolie en haal uit pan.
2. Bak plakjes hamlap goudbruin van kleur en haal uit pan.
3. Fruit ui en knoflook in bakvet tot zacht.
4. Voeg de champignons en rozemarijn toe en bak tot mooi van kleur.
5. Voeg weer de spekjes en hamlap plakjes toe.
6. Breng geheel op smaak met zout en peper.
7. Voeg de room en mosterd erbij en breng aan kook.
8. Stoof met deksel op pan zachtjes voor 30 min. tot vlees zacht en saus wat ingedikt zijn. (anders kook je de saus zonder deksel in tot gebonden)

Bron

Smaakontwikkelaar

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar
deonart

Doorsturen

Home Recepten