1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Marokkaanse keuken
  5. Stoofschotel van Marokkaanse kip

Stoofschotel van Marokkaanse kip

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 25-11-2015

Ingrediënten 4 personen


1 mooie vette kip, in 8 stukken (liefst biologisch)
2 zakjes saffraan, in water geweekt
olijfolie
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
1 ui, in plakken
1 kleine biologische pompoen, geschild, pitten verwijderd, in blokjes
2 knoflookteentjes, in dunne plakjes
1 blik gepelde tomaten, grof gehakt
75 g stevige groene olijven
schil van 1 ingelegde citroen
200 ml witte wijn
300 ml kippenbouillon
zout, peper
1 el gehakte bladpeterselie
1 el fijngesneden koriander


Verder heb je nodig


Stoofpan


Stoofschotel van Marokkaanse kip
Stoofschotel van Marokkaanse kip

Heerlijk herfstig stoofje vol heerlijke specerijen, maar nu op Marokkaanse wijze.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rooster koriander-, venkel- en komijnzaad in een droge koekenpan tot ze gaan kleuren en geuren. Bestrooi de stukken kip met zout en peper en bak ze in 10 min goudbruin in de olie. Haal uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Fruit in dezelfde pan de ui. Voeg de knoflook en de geroosterde specerijen toe.Blus af met de wijn, voeg bouillon, tomaat, saffraan en citroenschil toe. Schep de kip erbij, dek af en laat 70 min op laag vuur stoven. Voeg na 40 min de pompoen en olijven toe. Schep met een schuimspaan de kip, pompoen en olijven uit de pan en houd warm (onder folie). Kook de saus tot 1/3 in, breng op smaak met zout en peper. Schep de saus over de kip, bestrooi met koriander en peterselie en serveer met couscous of brood.

Bron

Elle eten, beetje aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top