Verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais.

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2015
  • Verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais.

    Verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais.

    Verrassend makkelijke Mexicaanse rijstschotel met kip en mais.

Dit is een heel makkelijk en lekker eenpansgerecht. Je gooit alles bij elkaar, kookt het en klaar is kees! Je kunt het zo pittig maken als je zelf wilt door pittige of milde salsasaus en tacokruiden te nemen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 2 Kipfilets.
- 1 Blik mais. (Of bonen als je daar meer van houdt)
- 1 Potje salsa saus.
- 1 Flinke eetlepel tacokruiden
- 1 bouillonblokje (kip)
- 350 gram rijst
- Geraspte kaas
- 2-3 gesneden bosuitjes
- Sour cream
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan met een dikke bodem, zodat de rijst niet aanbrandt

Bereidingswijze

1. Breng een liter water aan de kook met bouillonblokje en kook dan de ongesneden kipfilets voor 20-25 minuten. Bewaar het vocht!
2. Laat de kip afkoelen en scheur deze daarna in stukken.
2. Doe de kip, mais, salsa saus, tacokruiden en rijst in een pan met dikke bodem.
3. Voeg 850 ml van het gebruikte bouillonwater toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
4. Doe de deksel erop en breng aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat het pruttelen voor 30 minuten. Roer af en toe zodat de rijst niet aanbrandt op de bodem van de pan.
5. Zet het vuur uit en roer alles nog een beetje met een vork. Probeer of de rijst ook goed gaar is.
6. Strooi de kaas eroverheen en laat nog even staan met de deksel erop zodat de kaas kan smelten
7. Serveer met wat bosui erover en sour cream ernaast.

Serveertip

* Dit gerecht is makkelijk aan te passen op meer of minder mensen. Let er wel op dat je de hoeveelheid water voor de rijst ook aanpast!
* Je kunt de mais ook vervangen door bonen!
* Voor wat extra pittigheid kun je er nog wat gesneden jalapeño pepers overheen doen! Doe dit voordat je de kaas erover strooit.

Laatste reacties

meeuw405 avatar
meeuw405 28-05-2019

Meegenomen en nu nog maken natuurlijk. Smulgroet Els

marijanrunhart avatar
marijanrunhart 29-12-2015

Lijkt me heerlijk, wilde het vanavond proberen, ik denk dat je geen snelkookrijst maar langkokende rijst gebruik? Groetjes Marijan!

Delarosa avatar
Delarosa 23-11-2015

Ik neem deze van je mee, het proberen waard lijkt me! Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroet, Erwin

SandraBol2 avatar
SandraBol2 23-11-2015

Vanavond voor het eerst dit gerecht gemaakt, kwam het toevallig tegen. Smaakte erg lekker, vooral lekker fris met de sour cream. Dit gaat vaker op tafel komen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten