1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. HACHEE**

HACHEE**

Door: harry_bijl

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2015

Ingrediënten 4 personen


=750 gram Riblappen. = 2 eetl.Bloem.
=2 eetl. Boter. = 2 grote rode Uien, in halve ringen.
=2 Laurierblaadjes. = 1 flesje Kriekbier.
=2 eetl.Rozijnen. = 1 Runderbouillonblokje.
=1 plak Ontbijtkoek.


Verder heb je nodig


BRAADPAN*


Liggen de wortels van dit gerecht wel in ons land ?
De naam hachee doet anders vermoeden. De term komt
n.l. van het Franse woord voor hakken (Hacher) Het be-
tekent ''fijngemalen'' Het gerecht stampt waarschijnlijk uit de
middeleeuwen die tijdens grote buffetten op tafel stonden.
leken erg veel op wat we nu hachee noemen.
Ook in andere Europese keukens is de stoofmaaltijd populair.
Zo stoven de Belgen het vlees in bier en de Fransen voegen
ondermeer zwarte olijven toe aan de saus. Waar je ook hachee
eet, de kern is en blijf goed gestoofd vlees in een lekkere saus.
Wistje dat....we in Nederland het Franse woord ''hachee'' ge-
bruiken, maar ze in Frankrijk hetzelfde gerecht aanduiden met
de term ''Estouffade'' ?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Snijd het vlees in blokjes en kruid het met peper en zout.
Wentel de blokjes door de bloem.
2.Verhit in een braadpan de boter en bak het vlees rondom
bruin. Voeg op het laatst de halve ui-ringen en laurier-
blaadjes toe en schenk het kriekbier erbij. Laat het geheel
op laag vuur ongeveer 1,5 uur5 stoven met de deksel op de
pan.
3.Voeg het bouillonblokje met de rozijnen toe en laat het
geheel nog 15 minuten stoven zonder deksel.
4,Verkruimel de ontbijtkoek en roer deze door de hachee.
Haal tot slot de laurierblaadjes eruit en breng het geheel op
smaak met zout en peper.

Serveertip

Hachee kun je met alles combineren.
In Nederland is vooral de combinatie
met friet en aardappelpuree populair
Maar het ook gegeten worden met gekookte
of gebakken aardappelen,rijst en verschillende
groenten, zoals sperzieboontjes,erwtjes, wortelen
en rode kool.

Bron

©



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top