Spinazierol met geitenkaas en zalm
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Dit mooie gerecht is een feestje om op tafel te zetten. De combinatie van geitenkaas en zalm is nog lekkerder door de toevoeging van spinazie. Dit recept komt uit Smult 10. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »
Ingrediënten 4 recipe.people
150 g verse spinazie15 g verse basilicum
6 eieren
100 g belegen kaas, geraspt
1 onbespoten citroen
150 g zachte geitenkaas
250 g ricotta
100 g gerookte zalm
Benodigdheden
stuk bakpapier van 40x30 cmpaperclips
keukenmachine
handmixer
spuitzak met kartelspuitmond
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak van het bakpapier een bakvorm: vouw de rand van het bakpapier aan alle kanten 5 cm naar binnen, maak een scherpe vouw en zet de randen omhoog. Zet de hoeken met paperclips vast. Zet de vorm op een bakplaat.
2. Maal spinazie en basilicum in keukenmachine fijn. Klop in een kom eieren los met spinazie, basilicum, geraspte kaas en wat zout en peper. Schenk eimengsel in de bakvorm en bak de omelet in de oven in 20-25 minuten gaar.
3. Halveer citroen en snijd van beide helften een plakje af. Snijd de plakjes in vieren. Rasp de gele schil van de resterende citroen. Hak de rasp heel fijn. Meng geitenkaas, ricotta, citroenrasp en versgemalen zwarte peper met de handmixer tot een luchtige crème.
4. Laat de omelet afkoelen. Verwijder bakpapier. Leg de omelet op een plank en bestrijk royaal met de crème, laat 2 cm van de korte kanten vrij. Rol de omelet vanaf een korte kant op. Leg de spinazierol op een platte schaal.
5. Doe de resterende crème over in de spuitzak en spuit toeven op de spinazierol. Drapeer plakken zalm tussen de toeven en garneer met partjes citroen.
Bron
Smult 10