Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. Spinazierol met geitenkaas en zalm

Spinazierol met geitenkaas en zalm

Door: Smult

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2015

Ingrediënten 4 personen


150 g verse spinazie
15 g verse basilicum
6 eieren
100 g belegen kaas, geraspt
1 onbespoten citroen
150 g zachte geitenkaas
250 g ricotta
100 g gerookte zalm


Verder heb je nodig


Stuk bakpapier van 40x30 cm
paperclips
keukenmachine
handmixer
spuitzak met kartelspuitmond

Spinazierol met geitenkaas en zalm
Spinazierol met geitenkaas en zalm

Dit mooie gerecht is een feestje om op tafel te zetten. De combinatie van geitenkaas en zalm is nog lekkerder door de toevoeging van spinazie. Dit recept komt uit Smult 10. Benieuwd naar meer? Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak van het bakpapier een bakvorm: vouw de rand van het bakpapier aan alle kanten 5 cm naar binnen, maak een scherpe vouw en zet de randen omhoog. Zet de hoeken met paperclips vast. Zet de vorm op een bakplaat.
2. Maal spinazie en basilicum in Keukenmachine fijn. Klop in een kom eieren los met spinazie, basilicum, geraspte kaas en wat zout en peper. Schenk eimengsel in de bakvorm en bak de omelet in de oven in 20-25 minuten gaar.
3. Halveer citroen en snijd van beide helften een plakje af. Snijd de plakjes in vieren. Rasp de gele schil van de resterende citroen. Hak de rasp heel fijn. Meng geitenkaas, ricotta, citroenrasp en versgemalen zwarte peper met de handmixer tot een luchtige crème.
4. Laat de omelet afkoelen. Verwijder bakpapier. Leg de omelet op een plank en bestrijk royaal met de crème, laat 2 cm van de korte kanten vrij. Rol de omelet vanaf een korte kant op. Leg de spinazierol op een platte schaal.
5. Doe de resterende crème over in de spuitzak en spuit toeven op de spinazierol. Drapeer plakken zalm tussen de toeven en garneer met partjes citroen.

Bron

Smult 10



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Smult
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top