ONTBYTBONE

  • Afrikaans, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2015
  • ONTBYTBONE

    ONTBYTBONE

    ONTBYTBONE


Chinese eten nasi of noodles voor ontbijt, nederlanders eten (vul dit zelf maar in), Zuid-Afrikaners eten ook meestal warm hartig eten voor ontbijt.
Hier is zo een voorbeeld. (echte cholesterol bommen)

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Bone en spekvleis op roosterbrood, kompleet met 'n eier bo-op.

Genoeg vir 6 mense
Bereiding: 10 min.
Gaarmaak: 40 min.



1 ui, fyn gekap
250 g streepspek, gekap
2 knoffelhuisies, fyngedruk
5 ml (1 t) gerookte paprika
2 x 400 g-blikke cannellini-bone, gedreineer
400 g tamatiepuree
125 ml (½ k) tamatiesous (ketchup)
200 ml (¾ k) beesvleisaftreksel (runderbouillon)
30 ml (2 e) worcestersous
125 ml (½ k) bruinsuiker
sout en peper
brood en eier vir voorsit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

METODE
Braai die ui en spek in 'n groot pan oor matige hitte tot die spek goudkleurig en bros is.
Voeg die knoffel en paprika by en braai 'n paar sekondes. Voeg die res van die bestanddele by.
Laat prut 30 min. of tot verdik.
Sit voor op die roosterbrood saam met 'n gebakte eier.

Bron: huisgenoot.com
Plasing:* Antoinette
RESEPTE EN WENKE

Bron

Huisgenoot

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten