1. Home
  2. Recepten
  3. Afrikaanse keuken
  4. ONTBYTBONE

ONTBYTBONE

  • Afrikaans, Ontbijt
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 23-11-2015

Ingrediënten 6 personen


Bone en spekvleis op roosterbrood, kompleet met 'n eier bo-op.

Genoeg vir 6 mense
Bereiding: 10 min.
Gaarmaak: 40 min.



1 ui, fyn gekap
250 g streepspek, gekap
2 knoffelhuisies, fyngedruk
5 ml (1 t) gerookte paprika
2 x 400 g-blikke cannellini-bone, gedreineer
400 g tamatiepuree
125 ml (½ k) tamatiesous (ketchup)
200 ml (¾ k) beesvleisaftreksel (runderbouillon)
30 ml (2 e) worcestersous
125 ml (½ k) bruinsuiker
sout en peper
brood en eier vir voorsit



ONTBYTBONE
ONTBYTBONE


Chinese eten nasi of noodles voor ontbijt, nederlanders eten (vul dit zelf maar in), Zuid-Afrikaners eten ook meestal warm hartig eten voor ontbijt.
Hier is zo een voorbeeld. (echte cholesterol bommen)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

METODE
Braai die ui en spek in 'n groot pan oor matige hitte tot die spek goudkleurig en bros is.
Voeg die knoffel en paprika by en braai 'n paar sekondes. Voeg die res van die bestanddele by.
Laat prut 30 min. of tot verdik.
Sit voor op die roosterbrood saam met 'n gebakte eier.

Bron: huisgenoot.com
Plasing:* Antoinette
RESEPTE EN WENKE

Bron

Huisgenoot



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van suid-afrika
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top