Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

  • Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

  • Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

  • Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

    Ronde kruimelcake gevuld met abrikozen bitterkoekjes en amandelspijs

Ik hou erg van variëren, daarom deze keer eens een cake gebakken in een springvorm.
Deze heerlijke luchtige cake is gevuld met amarettini, amandelspijs en abrikozen. Bovenop heerlijke knapperige kruimels.
Onze visite vond de cake heerlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 16 personen
200 gram zachte boter + iets extra voor de vorm
180 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
Mespunt zout
4 eieren (M)
200 gram zelfrijzend bakmeel + iets extra voor de vorm
2 theelepels kaneelpoeder
Plm. 10 – 12 kleingemaakte bitterkoekjes of 30 amarettini (Italiaanse bitterkoekjes zie foto)
1 blik halve abrikozen op sap ( 380 gram uitlekgewicht )
100 gram amandelspijs (in kleine stukjes)

kruimels
100 gr zelfrijzend bakmeel
60 gr suiker
60 gr roomboter (op kamertemperatuur)
½ theelepel kaneel
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm 26 cm doorsnede
Keukenmachine (ik heb de Patissier van Magimix)
Zeef of vergiet

Bereidingswijze

Laat de abrikozen uitlekken.
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Vet de springvorm in en bestrooi met bloem,
Doe de boter, suiker, vanillesuiker en zout in de kom van de keukenmachine en meng dit zolang tot een smeuïge lichtgele massa ontstaat.
Voeg één voor één de eieren toe.

Zeef het zelfrijzend bakmeel met het kaneelpoeder en spatel dit in gedeelten voorzichtig door de boter/ei-massa.
Verdeel het deeg over de bodem van de springvorm.
Verdeel hierover de stukjes bitterkoekjes of amarettini (zie foto).
Verdeel de uitgelekte abrikozen over de buitenste rand van de springvorm.
Verdeel de kleine stukjes amandelspijs over de abrikozen en het deeg.

Doe voor de kruimels het bakmeel, suiker, kaneel en de in stukjes gesneden boter in de kom van de keukenmachine.
Meng dit tot er kruimels ontstaan.
Verdeel de kruimels over de abrikozen.

Bak de taart in het midden van de voor verwarmde oven plm. 60 tot 70 minuten (tijd is mede afhankelijk van je oven)..

Serveertip

Ik heb een heerlijke keukenmachine (Magimix) maar als je geen keukenmachine hebt kun je de cake ook met een mixer maken.
Serveer de cake bijvoorbeeld met stijfgeklopte slagroom met een beetje amaretto erdoor.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten