1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. zaterdag avond snacks 5 surf en turf

zaterdag avond snacks 5 surf en turf

Door: hans3333

  • Europees, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-11-2015

Ingrediënten 4 personen


1: garnaal/salami spies met gremolata
16 grote garnalen gekookt
200 gram Hongaarse salami in plakjes
sap van 1 citroen
bosje platje peterselie fijn gehakt
1 teen knoflook geperst

2:Surf en turf met ci­troen­may­o­nai­se
4 biefstukken
30 grote garnalen zonder staart
6 el. olijfolie
2 tenen knoflook fijn gesneden.
citroen mayonaise K&K

3: krab cupcakes
blikje krab uitgelekt
100 gram serano ham
4 el roomkaas bieslook ( geen light )
16 plakjes filodeeg
bosje bieslook

4: tartaar van carpaccio en zalm
pak carpaccio
200 gram gerookte zalm desnoods in blokjes kant en klaar
pijnboom pitjes
sla dressing tuinkruiden
1 el zoute soya

5: oosterse bitterballen
200 gram hollandse garnalen
1 blik bicro ragout voor kroketten
3 el. olijf olie
1 el. kikoman soya
1 tl. knoflookpasta
bordje bloem , ei en panko voor paneer .


Verder heb je nodig


Papieren cupcake vormpjes
tapas prikkers
sateh prikkers
kleine borrelglaasjes , kleine lepeltjes
frituurpan

foto:BBC
foto:BBC

Het is vlees nog vis,  in dit geval wel dus, best of both worlds.
veras je vrienden en familie met deze heerlijke hapjes.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1:garnaal/salami spies met gremolata
meng het sap van de citroen met de peterselie en knoflook, dat is de gremolata.
rijg aan tapas prikkers een dubbel gevouwen plakje salami, garnaal, salami , garnaal.
bak in wat boter , of grill totdat de salmi krokant , en de garnaal heet is.
sprenkel de gremolata erover , serveer direct.

2: Surf en turf met ci­troen­may­o­nai­se
snijdt de biefstuk in mooie blokjes, en rijg op de sate prikkers om en om met de garnalen.
meng olie met knoflook en marineer de prikkers voor minimaal een uur.
gril 3/4 minuten zonder olie of boter.
serveer heet , met de citroen mayo als dip in aparte glaasjes

3 : krab cup cakes
snijdt of hak het krabvlees en de ham zeer fijn, meng met de roomkaas , zet koud weg.
snipper de bieslook
besmeer de papieren vormpjes in met wat olie, beleg met plakje filodeeg, en een 2e contra, zodat je een soort stervorm krijgt, bak op 180 15/18 minuten. om te zorgen dat het open blijft staan kun je altijd blind bakken, of kant en klare cups of ragoutbakjes gebruiken.
pel het papier er voorzichtig af, schep er een ruime lepel mengsel op, garneer met de bieslook

4: tartaar van carpaccio en zalm
snijdt de carpaccio en zalm grof, meng met de soya, schep goed door.
gebruik de dressing en pitjes in het pakket , en schep die ook door het mengsel, zet koud weg voor een uur.
meng 2 el. dressing met 1 el. pijnboompitjes.
schep het mengsel in de kleine glaasjes, garneer met een tl. dressing. serveren met kleine lepeltjes.

5: oosterse bitterballen
meng de garnalen met de soya , olijfolie en knoflook roer goed , marineer voor een uur.
meng de uitgelekte garnalen met de ragout, zet in de vriezer voor een half uur.
als de ragout goed stevig is, draai er mooie kleine balletjes van, en paneer met eerst bloem, ei dan panko.
frituur krokant op 170 graden.
.

Serveertip

Zoete soja met wat mosterd is een verassende dip voor de bitterballen,
gremolata is ook een perfecte dressing voor vis, kip of schnitzels .

Bron

Bbc/allerhande/eigen/



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top