Stoofvlees à la Franke

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2015
  • Stoofvlees à la Franke

    Stoofvlees à la Franke

    Stoofvlees à la Franke

Wij binnen ons gezin houden allemaal heel erg van stoofvlees, oftewel draadjesvlees zoals wij dat noemen.
Ik heb nu eindelijk na véél experimenteren het lekkerste recept allertijde gevonden.
Iedereen die het gemaakt heeft is er dol op én gaat het vaker maken.
Daarom wil ik dit heerlijke recept nu ook hier delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
2 kilo stooflappen
1 ltr bouillon van 2 bouillonblokjes
350 gr gesnipperde ui
100 gr appelstroop
100 gr zilveruitjes zoet/zuur
50 gr bakboter
50 gr mosterd
4 plakken ontbijtkoek
10 kruidnagels
6-8 laurierblaadjes
4 el vocht van zilveruitjes
2 el natuurazijn
2 el rode Chilisaus
1 el paprikapoeder edelsüss Jonny Boer
1 el ketjap
1 el citroensap
1 tl pimentkruiden
Naar smaak geroosterde knoflook/pepermix en Himalyazout
Eventueel 2 el maïzena om saus te binden
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote braadpan

Bereidingswijze

Bereiding:
Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is.
Snijd het in grote stukken en besmeer aan de ene kant met mosterd en bestrooi met geroosterde knoflook/pepermix en Himalayazout.
Verhit 50 gr boter in een grote braadpan en bak daar het vlees aan op de mosterdkant.
Besmeer de andere kant ondertussen met de appelstroop.
Als de onderkant aangebakken is draai je het vlees om en dan bak je die kant aan.
Voeg dan de uien toe en laat even fruiten.
Voeg dan alle ingrediënten toe op de maïzena na, roer door, zet het vuur héél laag, eventueel op een plaatje, en doe het deksel op de pan en laat minimaal 2 tot 3 uur sudderen.
(Je kunt de pan ook, 2-3 uur in een voorverwarmde oven van 160 graden Celsius zetten. Zorg dat het deksel de pan goed afsluit zodat er geen vocht verloren gaat. Je kunt het gerecht eventueel 'afsluiten' door bakpapier op maat uit te knippen en op het gerecht te leggen en daarna het deksel nog op de braadpan te doen.)
Roer regelmatig even door. (Wanneer de pan in de oven staat is dit in principe niet nodig.)
Wanneer het gaar is, het vlees verder uit elkaar trekken en de saus eventueel binden met maïzena.
En breng eventueel nog op smaak met wat pepermix en Himalyazout

Serveertip

Serveer het stoofvlees met dikke frites, rode kool en appelmoes.
Het is ook heel lekker met sperzieboontjes en aardappelpuree.
Maar is ook smikkelen en smullen met rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten