Bruine Bonensoep uit de Crockpot, de echte zoals hij hoort!
- Nederlands, Soep
- > 120 min.
- Geplaatst op 19-11-2015
Ik at deze soep voor het eerst thuis bij mijn moeder, zij had geen crockpot dus moest zij eerst de bruine buinen wellen. Maar met de Crockpot (Slowcooker) is het een stuk makkelijker geworden..
Ingrediënten 4 personen
300 gram rauwe bruine bonen2 peperkorrels
2 kruidnagels
1 laurierblad
1 prei
1 ui
Handje bladselderij (blaadjes)
1 liter groentebouillon.
350-400 gram vleeskrabbetjes
125 gram gerookte spekreepjes
1 rookworst
Als je denkt dat het niet voldoende is voor 4 personen kun je er altijd nog een blik bruine bonen bij doen,
of de hoeveelheden verdubbelen en wat je over hebt invriezen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 446,99 kcal |
Koolhydraten | 17,12 g |
Eiwitten | 21,02 g |
Vetten | 31,15 g |
Benodigdheden
CrockpotBereidingswijze
Doe alle ingrediënten in de Crockpot en zet deze ongeveer 6 uur op de laagste stand. Na 6 uur controleer je of de bruine bonen gaar zijn, zo niet laat het dan nog even door pruttelen. Haal de vleeskrabbetjes uit de pan als ze gaar zijn en het vlees van het bot valt.
Als dan ook de bonen gaar zijn haal dan een soeplepel met bonen/spek/ uit de pan en bewaar dit even. Als je de laurier en kruidnagel/ nog kunt vinden mag je deze verwijderen.
Pureer de soep met een staafmixer.
Doe daarna de overbleven soeplepel bonen/spek en een rookworst in plakjes terug in de pan. Als de worst goed warm is kun je de soep serveren... eet smakelijk!
Bron
Een beetje van mijzelf, Wannée kookboek en een oud Margriet kookboek.
Laatste reacties
Lijkt mij een lekker recept. Hij staat nu te pruttelen in de crockpot. Bedankt.
Lekker recept. Ga ik zeker binnenkort maken. Bedankt en groet, Petra
Lijkt me lekker. Neem het recept van je mee. Groet Hanneke