Kip met mosterdsaus en spekblokjes
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Dit recept haalde ik van een Engelse blog en van zodra ik het zag wou ik het meteen maken! Het is een erg makkelijk recept, maar zo lekker! Aangezien het recept Engelse maten gebruikte kan het zijn dat sommige ingrediënten niet 100% juist vertaald zijn. Ik heb het echter met deze ingrediënten gemaakt en vond het erg lekker, je kan evt. zelf nog dingen aanpassen.
Ingrediënten 3 recipe.people
3 kippenborstendijon mosterd (dit moet je zelf een beetje inschatten, er moet genoeg zijn om de drie kippenborsten langs beide kanten in te smeren)
een snufje paprikapoeder, zout en peper
8 reepjes ontbijtspek in stukjes gesneden of 100g spekblokjes
1 ui
ongeveer 250 ml kippenbouillon
1 eetlepel olijfolie
(maizena)
Bereidingswijze
Doe de mosterd in een kommetje en meng met het paprikapoeder, zout en peper. Vervolgens smeer je dit mengsel op de kippenborsten (beide kanten).
Ondertussen bak je in een grote pan de ui en het spek (op middelhoog vuur), wanneer deze gebakken zijn haal je ze even uit de pan en leg ze op een apart bordje/kommetje. Laat het vet van het spek in de pan.
Voeg de olijfolie toe aan dezelfde hete pan. Bak de kippenborsten (ingesmeerd met mosterd) 1.5 minuut aan beide kanten tot ze een korstje krijgen. Haal de kip weer uit de pan (deze is nog niet volledig gebakken).
Tip: ik leg in het begin de kippenborsten op een bord en smeer de mosterd enkel aan de bovenkant, wanneer ik de kip in de pan leg om te bakken leg ik ze met de besmeerde kant naar onder en smeer ik de andere kant in terwijl ze bakken.
Voeg de kippenbouillon toe aan de pan terwijl je in de pan roert om de aangebakken restjes los te maken. Laat de kippenbouillon koken alvorens je het gebakken spek en de ui weer terug toevoegt. Ook de kip mag je weer toevoegen aan de kippenbouillon. Laat dit 15-20 minuten koken op middelhoog vuur (tot de kip voldoende gebakken is).
De saus is vrij lopend dus als je liever een dikkere, vastere saus hebt kan je de saus nog binden met maizena.
Bron
Juliasalbum
Serveertip
Ik serveerde dit met gebakken aardappelen gemengd met rode ui, lente ui en paprika, afgewerkt met verse peterselie. Leek een gekke combinatie, maar dit hadden we nog in huis en was erg lekker!