Gebraden kip met aïoli

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 18-11-2015
  • Gebraden kip met aïoli

    Gebraden kip met aïoli

    Gebraden kip met aïoli

Serveertip: Geroosterde aardappeltjes en gegrilde groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 g kruidenboter
1 citroen
4 el olijfolie
4 teentjes knoflook
1 el grof zeezout
1 tl vers gemalen peper
1 biologische kip van ± 1, 5 kilo
½ bosje tijm
1 ei
2 teentjes knoflook
3 dl zonnebloemolie
4 el extra vierge olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Haal het vel van de kip vanuit de buikholte los met een lepel. Werk deze tussen het vel en het kippenvlees voorzichtig naar de poten toe. Verdeel de kruidenpoter in dunne plakken onder het vel en druk het goed aan.
Rasp de schil van de citroen en pureer deze samen met de olie, 2 tenen knoflook, zout en peper. Smeer de kip grondig in met het kruidenmengsel. Snijd de citroen doormidden en stop de helft van de citroen samen met het bosje tijm in de buikholte.

Zet de kip met de poten naar boven in een braadslede en bak de kip
in een voorverwarmde oven van 180°C in ± 55 tot 65 minuten goudbruin en gaar. Keer de kip halverwege en bedruip de kip met het kookvocht uit de braadslede. Herhaal het bedruipen elke 10 minuten na het keren.

Knijp voor de aioli de andere citroenhelft uit in een maatbeker. Doe er het ei en de teentjes knoflook bij. Zet een staafmixer onderin de maatbeker en giet al mixende langzaam de olie erbij tot een mooie gladde mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise (aioli) op smaak met wat zout.

Snijd de kip in stukken en serveer met de aioli.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BK avatar
BK

Doorsturen

Home Recepten