1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Nederlandse keuken
  5. Gerookte Paling Paté op Toast

Gerookte Paling Paté op Toast

Door: Palingweb_expert

  • Nederlands, Amuse
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-11-2015

Ingrediënten 4 personen


150 gram gerookte palingfilets
75 gram zachte boter
peper en zout
sap van 1/2 limoen
2-3 dunne sneetjes wit brood
1 granny smith appel
1 limoen


Verder heb je nodig


Keukenmachine
Oven


Leuke amuse voor het kerstdiner?

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Haal de paling een half uur voor gebruik uit de koelkast.
Op kamertemperatuur komt de smaak van gerookte paling het beste tot zijn recht.

2. Draai de palingfilets in een keukenmachine in circa 30 seconden tot puree. Doe de boter erbij en draai weer
30 seconden tot het een gladde massa is. Doe de paté in een schaal. Voeg zout en peper naar smaak en de
helft van het limoensap toe (bewaar de rest van het sap voor de appel).

3. Verwarm voor de toast de oven voor op 190°C (hete lucht 165°C, gasoven stand 3-4). Rooster de sneetjes
brood tot ze aan beide kanten licht gekleurd zijn. Laat ze iets afkoelen, verwijder de korstjes en snijd de
sneetjes horizontaal doormidden. Snijd elk sneetje in vieren en daarna elk stukje tot twee flinterdunne
driehoekjes. Leg ze op de bakplaat en zet ze 10 minuten op een warme plaats zodat ze licht krullen. Bak ze
vervolgens in de oven in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.

4. Schil en halveer de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de helften in flinterdunne schijfjes en besprenkel
deze met het achtergehouden limoensap zodat ze niet verkleuren.

5. Schil de limoen en verwijder het witte vlies. Snijd de limoenpartjes met een scherp mes tussen de vliesjes uit.

6. Schep op de toast een flinke portie paling paté, leg er een appelschijfje en een partje limoen op.



Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top