Cranberrytaart met amandel

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-11-2015
  • Cranberrytaart met amandel

    Cranberrytaart met amandel

    Cranberrytaart met amandel

Vandaag ligt het feestelijke jubileumnummer van Smult in de winkel! Om dat te vieren delen we alvast het recept van deze cranberrytaart. Benieuwd naar meer?
Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Gebak 10 stuks
200 g + 1 el extra bloem
200 g fijne kristalsuiker
2 tl kardemom
100 g boter, in kleine blokjes
1 ei, losgeklopt
1 zak verse cranberry's
sap en rasp van 1 onbespoten sinaasappel
100 g amandelmeel
2-3 el custardpoeder
2-3 el (karne)melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
lage taartvorm (Ø 22 cm), ingevet

Bereidingswijze

1. Meng in een kom bloem met 100 gram suiker, kardemom en een snuf zout. Wrijf boter met
de vingertoppen door bloem tot een kruimelig mengsel. Voeg ei en 1-2 eetlepels water toe en kneed alles snel tot een deegbal. Rol de helft van deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap Ø 28 cm en bekleed de taartvorm met deeg. Zet de vorm tot gebruik in de koelkast.
2. Meng in een pan cranberry's met sinaasappelsap, -rasp en 100 gram suiker. Breng alles al roerend aan de kook en kook cranberry's in 8-10 minuten tot een compôte waarin nog hele bessen te zien zijn. Laat iets afkoelen.
3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol rest van deeg uit tot een dunne lap en snijd in lange repen van 1½ cm breed. Meng amandelmeel en custardpoeder en verdeel dit over de taartbodem. Schep cranberrycompôte in de
taartbodem. Dek af met deegrepen in een ruitpatroon en bestrijk deegrepen met melk.
4. Bak de taart in de oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart op een platte schaal.

Bron

Smult 10

Serveertip

Lekker met geklopte room of een bolletje ijs.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten