1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Europese keuken
  5. Amusesoepje met tomaat en tonijn

Amusesoepje met tomaat en tonijn

Door: jhcv

  • Europees, Amuse
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-11-2015

Ingrediënten 8 personen


* 1 eetlpl olijfolie
* 1 ui, in kleine stukjes
* 1 teentje knoflook, gesnipperd
* 800 ml groentebouillon
* 100 ml koksroom
* 100 ml droge witte wijn
* 4 tomaten, in kleine stukjes
* 2 blikjes tonijn op water, uitgelekt
* 2 lente-uitjes, in ringetjes


Verder heb je nodig


Staafmixer

Amusesoepje met tomaat en tonijn
Amusesoepje met tomaat en tonijn

.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een pan en fruit de ui en knoflook glazig
2. Roer de bouillon, room en wijn er door en breng aan de kook
3. Schep de tomaten erdoor en laat 3 minuten trekken op laag vuur
4. Voeg de tonijn toe en pureer tot een gladde soep met een staafmixer
5. Verwarm opnieuw, roer de lente-ui er door en verdeel over kleine kommetjes

Bron

Visgerechten



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top