1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Lemon curd
  5. Tartelettes met lemon curd en seizoensfruit

Tartelettes met lemon curd en seizoensfruit

  • Wereld, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 17-11-2015

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg:

180 g bloem
120 g boter
1 ei
60 g suiker
snufje zout

Voor de lemon curd:

2 citroenen
75 g boter
100 g witte basterdsuiker
2 eieren

diverse soorten seizoensfruit


Verder heb je nodig


6 tartelettevormpjes, ingevet
Steker

Tartelettes met lemon curd en seizoensfruit
Tartelettes met lemon curd en seizoensfruit

Lekker als dessert of bij de koffie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Voor het deeg: Plaats de rvs-kom op de Magimix en plaats het kneedmes. Meng alle ingrediënten tot een soepel deeg. Haal uit de kom en laat 10 minuten afgedekt rusten.
2. Rol het deeg 5 mm dik uit en steek rondjes uit. Bekleed de vormpjes met het deeg en druk aan.
3. Bak het deeg in de oven af op 160 graden, 20 minuten.
4. Voor de lemon curd: Rasp de gele schil van de citroenen. Plaats de citruspers op de Magimix en pers de citroenen uit.
5. Smelt de boter au bain marie. Voeg rasp, sap en suiker toe. Klop de eieren los en klop ze dan door het botermengsel. Blijf kloppen tot de curd dik is. Laat afkoelen.
6. Vul de tartelettevormpjes met de afgekoelde curd en garneer met seizoensfruit.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top