Zoete aardappelgratin met bosui

  • Internationaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2015
  • Zoete aardappelgratin met bosui

    Zoete aardappelgratin met bosui

    Zoete aardappelgratin met bosui

Héél veel smaak: met bosui, rode peper en Parmezaanse kaas. Dit bijgerecht past ook prima bij de herfst.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg zoete aardappel
3 bosuitjes
1 rode peper
100 g Parmezaanse kaas
250 ml slagroom
1 tl zeezout
2 gr boter om in te vetten
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in de keukenmachine in flinterdunne plakjes. Snijd ook de bosuitjes in de keukenmachine in dunne plakjes. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Schep de aardappelplakjes om met de bosui, rode peper, kaas, slagroom en het zout. Vet de ovenschaal in. Doe in de ovenschaal en druk licht aan. Bak de gratin ca. 35 min. in de oven. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt. bewaartip: Je kunt de gratin 1 dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen, snijd in porties en bewaar in de koelkast. Verwarm in 20 min. in een voorverwarmde oven van 170 °C.

Bron

AH 11-2015

Serveertip

Uitstekend bijgerecht bij wintergroente en/of rood vlees, wild of vis.

Laatste reacties

ArualB avatar
ArualB 24-01-2016

Neem ik mee, lijkt me lekker!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten