Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 16-11-2015
  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

  • Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

    Mexicaans stoofpotje met gehakt en sperzieboontjes

Als afwisseling op de reguliere Mexicaanse bonenschotels heb ik deze keer eens gevarieerd met sperziebonen. Erg makkelijk te maken en goed in de smaak gevallen ;)

Ik heb er rijst en tortillachips bij geserveerd maar het is ook lekker met brood of in een wrap.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
- 500 gram rundergehakt
- 500 gram sperziebonen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika's
- 1 el jalapeno's
- 2 el Mexicaanse kruiden (fajitas kruiden o.i.d.)
- 1 blik tomatenblokjes of gepelde tomaten (400 gram)
- ½ liter runderbouillon (van 1 tablet)
- 1 blikje maïskorrels (300 gram)
- 1 blikje tomatenpuree (140 gram)
- bosje koriander of lente ui (of half/half)
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Top de boontjes, blancheer ze even in heet water en laat ze uitlekken.
- Snij de uien grof, de paprika in reepjes en hak de knoflook fijn.
- Snij de koriander en/of de lente ui fijn.

Bereiding:
- Fruit de ui en de knoflook in een scheut olijfolie en bak hierbij het gehakt rul, voeg peper en zout toe.
- Voeg de boontjes en de paprika toe en roerbak dit even.
- Doe de jalapeno (eventueel fijngehakt) en de Mexicaanse kruiden toe en blijf alles voortdurend omscheppen.
- Dan gaat de bouillon en de tomatenblokjes erbij en schep alles weer goed door elkaar.
- De maïs en de tomatenpuree erdoor doen en vervolgens laat je dit een half uurtje op een klein pitje zachtjes sudderen zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken. (Indien nodig voeg je nog een beetje water toe)
- Indien nodig een beetje binden met aangemaakte maïzena of allesbinder.
- Voeg als laatste de koriander/lente ui toe.

Serveertip

Serveren met tortillachips en rijst of brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten