Heerlijke (schoonmoeders) Gemberkoek

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 15-11-2015

Ik heb dit recept van mijn schoonmoeder, ze heeft dit een keer gemaakt, ik vond het heel eerg lekker. Ik maak nu regelmatig de gemberkoek om lekker te smullen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
160g roomboter
150g witte basterd suiker
200g bloem
0.5 theelepel zout
4 volle eetlepels gembersnippers (of gember bolletjes)
1.5 eetlepel gembersiroop
1.5 eetlepel melk
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kom om te mengen, bakblik (boterkoekvorm)

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Snijdt de gemberbolletjes in kleine stukjes. Doe de boter en suiker in een kom en maak met twee messen de boter klein. Doe de bloem, zout en gembersiroop erbij en kneed dit tot een bal. Vet een ronde vorm in van 26 centimeter doorsnee en leg hier de deegbal in. Druk de bal plat in de vorm, doe de melk er over en maak met de bolle kant van een lepel het deeg glad. Verdeel de gembersnippers erover. Zet de vorm 25 a 30 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten