Uitgebeend lamsbout met kruiderij

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2015
  • Uitgebeend lamsbout met kruiderij

    Uitgebeend lamsbout met kruiderij

    Uitgebeend lamsbout met kruiderij


Vraag uw slager om voor je een lamsbout uit te benen - die groot genoeg is voor de
hoeveelheid gasten waarvoor je wilt eten geven 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Maak een mengsel van verse rozemarijn, fijngehakt, zonder de takjes, fijn
gehakte uien, fijn knoflook, fijngehakte spek, ansjovis, meng beetje rode wijn
by.

Maak diepe, smalle sneetjes met een lange dunne mes in de lamsbout, rond op
verschillende plaatsen.

Stop nu alle gaatjes vol van de rozemarijn, uien, knoflook, spek, ansjovis mengsel.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Smeer de lamsbout met olijfolie en wrijf in met grof zout, zet de lamsbout
in een dubbel rooster pan, gooien zo kopje of twee rode wijn onder in de pan,
zitten deksel op. Bak de lamsbout overnachten tegen 100 ° C. U bent verzekerd van
heerlijk, sappig lamsvlees de volgende ochtend!

Bron

Lekker Recepten Voor Jagers en Boeren

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten