**GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL**
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Je kunt de aardappelen ook poffen in de
magnetron,(je hoeft dan niet in te prikken)
Leg de aardappels uit elkaar in een lagere magnetronschaal en pof ze onafgedekt
8 - 10 minuten ( op 800 Watt) Laat de gepofte aardappels even staan.
Ingrediënten 4 recipe.people
=4 grote Aardappels met schil,schoongeboend.=2 eetl.Olijfolie. = 100 gram magere gerookte
spekblokjes. = 1 Sjalotje, gesnipperd.
=1 Tl.Mosterd. = 2 eetl. Griekse Yoghurt.
=1 eetl. gehakte Bieslook. = 50 gram geraspte belegen Kaas.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 246,84 kcal |
Koolhydraten | 15,35 g |
Eiwitten | 9,98 g |
Vetten | 15,72 g |
Benodigdheden
OVEN: en platte lage Ovenschaal.Koekenpan:
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
1.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Prik de aardappelschil hier en daar door in met
een vork. Bestrijk de aardappels met olie en verpak
ze in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven
in 45-50 minuten gaar.
2.Bak de spekblokjes in een droge,hete koekenpan licht
krokant. Neem de aardappels uit het folie en halveer ze.
Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit
met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook zout en peper
door de spekjes.Schep dit mengsel in de uitgeholde aard-
appels en bestrooi met de kaas.
3.Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal of op een
bakplaat.Zet even onder een hete ovengrill of in een nog
hetere oven tot de kaas gesmolten is.
Bron
©