**GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL**

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • **GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL**

    **GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL**

    **GEPOFTE GEVULDE AARDAPPEL**

Je kunt de aardappelen ook poffen in de
magnetron,(je hoeft dan niet in te prikken)
Leg de aardappels uit elkaar in een lagere magnetronschaal en pof ze onafgedekt
8 - 10 minuten ( op 800 Watt) Laat de gepofte aardappels even staan.
 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
=4 grote Aardappels met schil,schoongeboend.
=2 eetl.Olijfolie. = 100 gram magere gerookte
spekblokjes. = 1 Sjalotje, gesnipperd.
=1 Tl.Mosterd. = 2 eetl. Griekse Yoghurt.
=1 eetl. gehakte Bieslook. = 50 gram geraspte belegen Kaas.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 246,84 kcal
Koolhydraten 15,35 g
Eiwitten 9,98 g
Vetten 15,72 g
Benodigdheden
OVEN: en platte lage Ovenschaal.
Koekenpan:
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor op 200 gr.C.
Prik de aardappelschil hier en daar door in met
een vork. Bestrijk de aardappels met olie en verpak
ze in aluminiumfolie. Pof ze in het midden van de oven
in 45-50 minuten gaar.
2.Bak de spekblokjes in een droge,hete koekenpan licht
krokant. Neem de aardappels uit het folie en halveer ze.
Haal het aardappelkruim er voorzichtig uit en schep dit
met het sjalotje, de mosterd, yoghurt, bieslook zout en peper
door de spekjes.Schep dit mengsel in de uitgeholde aard-
appels en bestrooi met de kaas.
3.Zet de gevulde aardappels in een lage ovenschaal of op een
bakplaat.Zet even onder een hete ovengrill of in een nog
hetere oven tot de kaas gesmolten is.

Bron

©

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harry_bijl avatar

Doorsturen

Home Recepten