1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Europese keuken
  5. winterse salade met gebakken zwezerik

winterse salade met gebakken zwezerik

  • Europees, Tussengerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 13-11-2015

Ingrediënten 8 personen


4 el notenolie
4 tl dijonmosterd
4 el wittewijnazijn
50 g hazelnoten, geroosterd, grof gehakt
50 g bloem
2 bakje rucolakers
400 g knolselderij (schoongemaakt)
400 g oranje pompoen (schoongemaakt)
2 citroenen
200 ml extra vergine olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
500 g zwezerik
1000 ml kippenbouillon
2 el olie
2 el boter


Verder heb je nodig


Mandoline

winterse salade met gebakken zwezerik
winterse salade met gebakken zwezerik

Heerlijk gerecht en makkelijker dan je denkt. Op de site staat een filmpje over het "pellen" van de zwezerik.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden

Begin 1 dag van tevoren. Laat de zwezerik een aantal uren in water of melk weken. Spoel de zwezerik 20 min. onder koud, stromend water. Doe de zwezerik met de kippenbouillon in een kleine steelpan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat ± 2 min. zachtjes koken met een deksel op de pan. Laat uitlekken en spoel koud onder de kraan. Verwijder met een puntig mesje de witte vliesjes rondom de zwezerik (kijk naar het filmpje op de site van Delicious Magazine hoe je dat precies doet). Wikkel in een schone theedoek of in dik keukenpapier en klem tussen twee borden. Zet een nacht in de koeling met een gewicht erop. Zo wordt de zwezerik goed stevig.

Schil voor de salade de knolselderij. Verwijder de pitten uit de pompoen en boen de schil goed. Snijd de knolselderij en pompoen in flinterdunne plakjes op een mandoline (of met een dunschiller of schaaf). Rasp de helft van de citroenschil dun af en pers de citroen. Meng het sap, rasp, olie en knoflook tot een dressing en voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de dressing met de knolselderij en pompoen in een kom. Dek af met folie en laat 1 nacht marineren. Schep af en toe om.

Bereiden

Begin 20 min. van tevoren. Laat de gemarineerde groenten uitlekken in een zeef en vang de dressing op. Meng de notenolie, mosterd, wijnazijn en gehakte hazelnoten door de dressing.

Haal de zwezerik uit de doek en snijd met een scherp mes in blokjes van 2 cm. Wentel ze door de bloem. Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de stukjes zwezerik in 3-4 min. rondom bruin. Schep regelmatig om. Verdeel de knolselderij- en pompoenplakjes over diepe borden en verdeel de stukjes zwezerik erover. Lepel de dressing erover en garneer met blaadjes rucolakers.

Bron

Http://www.deliciousmagazine.nl/2014/12/11/zwezerik-schoonmaken/#more-14640



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bert051
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top