1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Citroensaus Voor Elk Soort Vlees Van De Bbq

Citroensaus Voor Elk Soort Vlees Van De Bbq

  • Nederlands,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-06-1999

Ingrediënten


40 gr Boter
1 Geperste teen knoflook
1 Klein uitje
2 Theel bloem
2 dl Droge witte wijn
4 Citroenen
paar druppels tabasco
Zout en vers gemalen peper
Chilipoeder
1 Theel suiker
gehakte peterselie



Deze saus past bij elk vleessoort zowel op de bbq als fondue als gewoon uit de braadpan.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Teentje knoflook persen
Uitje schoon maken en in ringen snijden
Rasp van 1 hele citroen
Sap van twee citroenen
Citroen schijfjes van 1 hele citroen.

Bereidingswijze

Fruit de ui en knoflook in de boter.
Roer de bloem erdoor en vervolgens de
wijn,citroenrasp,citroen sap en breng dit onder het roeren aan de kook.
Voeg schijfjes citroen,paar druppels tabasco,
zout,peper,chilipoeder,suiker toe.
en laat dit ca 5 min sudderen.
Proef het en breng evt op smaak met zout/peper suiker.
Dien dit warm op.

Serveertip

Droge cider of half wijn half bouillon kunt u ook nemen ipv alleen witte droge wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van connyenrene


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van connyenrene
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top