raar broodje ei

  • Goedkoop en snel, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • raar broodje ei

    Raar broodje ei

    Raar broodje ei

  • raar broodje ei

    Raar broodje ei

    Raar broodje ei

  • raar broodje ei

    Raar broodje ei

    Raar broodje ei

  • raar broodje ei

    Raar broodje ei

    Raar broodje ei

  • raar broodje ei

    Raar broodje ei

    Raar broodje ei

in dit geval dacht ik, voegt het uberhaupt iets toe aan de smaak?  nee dus.
is het goed ? ja , lekkerrrr zeker.
gepocheerd / gestoomd ei , tja hoe noem je dat , wel super zacht eitje :)
gewoon omdat het kan .

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 afbak keizerbollen uitgehold
2 eieren op kamer temp
restjes, in mijn geval wat garnalen
paprika poeder
mayonaise
beetje olijf olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan met stoom inzet
2 plastic zakjes

Bereidingswijze

hol de bollen uit , bak af volgens verpakking .
neem 2 kommetjes of bekers en leg het zakje erin, doe heel klein beetje olie erin ( anders krijg je ei er niet meer uit )
doe je restjes erbij , ham, kruiden , roomkaas . en breek er een eitje in , hele dooier!
knoop het zakje voorzichtig dicht , prik er een klein gaatje in , dan kan de stoom weg uit de zak.
stoom in het mandje voor ongeveer 7/8 minuten, let op het eiwit , dat moet goed gestold zijn .
doe wat mayo in de bollen , haal de zakjes er voorzichtig uit en knip open , giet heel langzaam op de bol.
bestrooi met wat kruiden of wat zout , en geniet .

Serveertip

je kunt natuurlijk ook gewoon een ei koken ..
de truuk met het zakje levert je ook gewoon in kokend water een super gepocheerd ei op zonder gedoe.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

hans3333 avatar
hans3333

Doorsturen

Home Recepten