1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Clafoutis
  5. Clafoutis

Clafoutis

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-06-1999

Ingrediënten 4 personen


750 gram vers fruit (perziken, kersen, ananas o.i.d.), 175 gram witte basterdsuiker, 150 gram gemalen noten (amandelen, hazelnoten, kokos etc) 50 grams bloem, 1/8 liter melk, 2 eieren, 75 gram roomboter, zout.



Heerlijk gebak

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ovenvaste schaal invetten. Met suiker bestrooien. Schoongemaakt fruit gelijkmatig hierover verdelen. Rest van de suiker, noten, zout, bloem en eieren mengen. Boter smelten en licht bruinen. Door eiermengsel mixen. (eventueel iets rum toevoegen) Over het fruit gieten. Met suiker en boterstukjes bestrooien en bij 200 graden 40 minuten bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van titialouise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top