GARNALEN MET SPONSCAKE VAN WAKAME EN COCKTAILSPUMA

  • Europees, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • GARNALEN MET SPONSCAKE VAN WAKAME EN COCKTAILSPUMA

    GARNALEN MET SPONSCAKE VAN WAKAME EN COCKTAILSPUMA

    GARNALEN MET SPONSCAKE VAN WAKAME EN COCKTAILSPUMA

Prachtig gerecht bij een feestelijk diner.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
32 stuks middel grote Garnalen
4 Advocado's
200 gr Crème fraîche
2 citroenen
400 gr
2 dl Yoghurt (dikte: geslagen room)

Sponscake van wakame
80 gr Wakame
140 gr Suiker
120 gr Eidooier
180 gr Eiwit
80 gr Bloem
1 gr Zout

Opmaak
2 Bakje borage cress
1 Bakje zeekraal
Bosje dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Pel de garnalen (laat staart en kop aan elkaar) en zet koud weg.
Pureer de advocado's, voeg crème fraîche, citroenrasp en -sap, zout en peper toe en draai dit tot een mooie crème. Doe deze in een spuitzak en leg koud weg.
Meng alle ingrediënen voor de sponscake in een blender.
Wrijf het mengsel door een zeef en doe het vervolgens in een sifon met twee patronen.
Spuit het in twee plastic bekers en zet deze ongeveer 1 minuut in de magnetron. Droog ze daaran ongeveer een uur in een droogtoren op 55°C.
Voeg voor de cocktail-espuma de cocktailsaus en yoghurt bij elkaar in een sifon en draai hier twee patronen op. Zet dit koud weg.
Opmaak
Schik sponscake, cocktailespuma en garnalen in glazen en garneer met borage cress, zeekraal, dille en eventueel wat schelpjes.

Bron

Http://www.sligro.nl/inspiratie/recepten/garnalen-met-sponscake-van-wakame-en-cocktailspuma.htm

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bert051 avatar
bert051

Doorsturen

Home Recepten