Beste Burger
- Fusion, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Een extra knapperige burger i.p.v. slappe commerciele zooi.
pittig met en superbite.
Ingrediënten 2 recipe.people
2 grote donkere bollen, liefst met pitjes of zaadjes.2 qualiteits burgers , bv black angus burgers, of van je keurslager, zolang het maar grof gemalen is en niet die geperste troep met van die ribbels erin.
1 rode ui
2 el.jalapeno peper in ringetjes ( potje )
2 grote el zaanse mayo
1 zakje wittekool
saus:
25g boter
25g bloem
600ml melk
zout en peper
80g harde cheddar geraspt. geen plastic troep.
Benodigdheden
Raspgrilpan
servetten
Bereidingswijze
Snijdt de bollen doormidden, besmeer de bodem ruim met de mayo.
beleg met de witte kool.
gril de burger gaar en iets krokant, leg op de kool.
schep 1 el ringetjes op de burger ( mag best wat vocht bij zitten )
schep ruim de saus erover ( vandaar de servetten ) beleg met 2 of 3 dunne uienringen.
saus:
smelt op laag vuur de boter in een pan, voeg bloem toe , en blijf 2,3 min. roeren tot de bloem gaar is ( roux
)
haal even van het vuur, voeg melk toe blijf roeren tot een mooie gladde saus, zet terug op het vuur en breng langzaam aan de kook , zet weer zacht voeg peper/zout toe , laat zachtjes borrelen voor minuut 0f 8.
voeg de fijn geraspte cheddar toe, laat onder voortdurend roeren smelten, let op mag niet meer koken.
Bron
Saus bbc food/ burger eigen
Serveertip
De burger is medium pittig, wil je heet vervang de jalapeno door wat ringetjes rode peper ( met of zonder pitjes )
nog heter? gebruik dan Madame Jeanette pepers .:)
de saus is ook lekker over bv. kipilet, bloemkool of een tosti , bak de tosti met ham, voeg hete saus later toe.