.jpg)
2 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
½ el madras of milde kerriepoeder
400 g oranje pompoen met schil, in blokjes
sap en rasp van ½ biologische sinaasappel
100 g amandelmeel
100 g havermout
2 tl bakpoeder
3 eieren
2-3 el pompoenpitten
Keukenmachine
kleine cakevorm (inhoud 1 liter), ingevet
Geef je brood eens een twist met pompoen. Van dit heerlijke recept zal iedereen smullen.
Dit recept komt uit Smult 9 (september 2015), benieuwd naar meer?
Kijk op www.smult.nl voor previews en de recentste aanbiedingen »
1.Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwarm olijfolie in een hapjespan en fruit ui met kerriepoeder. Schep pompoenblokjes met sinaasappelsap en wat zout erdoor en smoor afgedekt in 15 minuten zachtjes gaar. Pureer in de keukenmachine.
2.Meng amandelmeel, havermout en bakpoeder in een kom goed door elkaar en schep pompoenpuree met eieren en sinaasappelrasp erdoor. Meng alles tot een glad beslag en voeg zo nodig iets meer sinaasappelsap toe.
3.Schenk beslag in de cakevorm. Bak het brood een richel onder het midden in de oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Laat brood 10 minuten in de vorm afkoelen.
4.Neem brood uit de vorm en laat het helemaal afkoelen. Lekker bij stoofpotten.
Smult 9