1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Rode kool
  6. Rode kool met appel en bloedworst

Rode kool met appel en bloedworst

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-11-2015

Ingrediënten 4 personen


4 bloedworsten
2 rode uien
3 stoofappelen
500 g rode kool
klontje boter
1 dl groentebouillon
600 g aardappelen
snuifje suiker
peper en zout


Rode kool met appel en bloedworst
Rode kool met appel en bloedworst

In Antwerpen noemen wij bloedworst: ' beuling '.  De beste beuling in Antwerpen kan je vinden in de Lange Zavelstraat in Antwerpen Noord vinden we slagerij/traiteur Den Beulingspecialist. Deze slagerij is al jaren een vaste waarde in de wijk Antwerpen Noord en uitbaters Ronny en Angelique Morel zijn dan ook zeer geliefd bij hun klanten. Den Beulingspecialist is gekend voor z'n lekkere barbecueschotels, gourmet en fondue schotels, kaasschotels en buffeten. Dé specialiteit echter van het slagerskoppel is kop en beuling. Vanuit het hele land komen klanten naar Den Beulingspecialist om de witte en zwarte pensen die met een geheime kruidenmix gemaakt worden te kopen. De kop die je bij Den Beulingspecialist kan vinden is de huisgemaakte pure kop zonder gelatine die ook in een aantal Antwerpse cafés nog geserveerd wordt. Je kan Den Beulingspecialist ook op tal van Antwerpse markten vinden. Voor meer info verwijzen we je door naar beulingspecialist.be

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de rode kool en uien fijn.
-Schil en snijd de appelen in stukken en stoof deze samen met de kool en ui in boter en bouillon gaar onder gesloten deksel op zacht vuur.
-Kruid met peper en zout en een snuifje suiker.
-Serveer met de bloedworst en gekookte aardappelen.

Bron

Flandria



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top