Rabo de toro ( ossenstaart op z'n Argentijns )

  • Argentijns, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 10-11-2015
  • Rabo de toro ( ossenstaart op z'n Argentijns )

    Rabo de toro ( ossenstaart op z'n Argentijns )

    Rabo de toro ( ossenstaart op z'n Argentijns )

Gegeten in een restauranje in Buenos Aires, Argentinië
Vervolgens weken gezocht naar het recept en dit (nagenoeg) gevonden in het kookboekje "Recetas de bodegones".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 ossenstaarten ( of 15 - 20 stukken ossenstaart )
3 eetlepels zonnebloemolie
2 uien - grof gesneden
2 wortelen (medium) - geschild en in schijfjes
3 teentjes knoflook - gesnipperd
2 rode paprika's in blokjes
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel oregano
1 theelepel gemalen peper
750 ml gepureerde tomaten
1 fles rode wijn ( en nog een flesje voor tijdens en na het koken :-))
250 gr erwten - indien mogelijk vers
zout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder met een erg scherp mes al het overtollige vet van de staarten.
Verwarm in een ruime pan water. Voeg de staarten toe en laat 5 minuten koken om te "ontvetten".
Zeef de staarten en herhaal deze techniek met wederom schoon water. Zeef nogmaals en zet apart.
In een grote pan de olie verhitten en de uien, wortelen , knoflook en paprika toevoegen. Bak op hoog vuur gedurende 5 minuten. Voeg de ossenstaart in stukken van 6-7 cm toe ( hak eerst indien dit nog volledige ossenstaarten waren ) en bruin het vlees.
Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en gemalen peper.
Meng goed . Voeg de tomatenpuree toe, roer goed door en dek af met de rode wijn .
Kook gedurende twee uur op een laag vuur tot het vlees is mals is en van het bot " afvalt" .
Voeg vijftien minuten voor het einde van de kooktijd de erwten toe.
Laat vervolgens afkoelen en zet 24 - 48 uur in de koelkast om te rusten.
Verwarm na deze tijd op een laag vuur .
Serveer met aardappelen of met rijst .

Bron

"Recetas de Bodegones"

Laatste reacties

Delarosa avatar
Delarosa 10-11-2015

Lijkt me erg lekker GroovyChicks, dus neem deze van je mee. Ik laat het je weten als we ervan geSmuld hebben natuurlijk ;) Dank je wel hiervoor en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten