1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Risotto
  6. Rode kool kimchi risotto

Rode kool kimchi risotto

Door: annieov

  • Koreaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-11-2015

Ingrediënten 2 personen


1 rode kool
1gesneden ui
5 bosuitjes
3 eetlepels Koreaanse rode peperpasta
2 eetlepels keltisch zout
4 eetlepels vissaus
1 eetlepel gehakte gemberwortel
4 tenen knoflook
1 theelepel rietsuiker
2 eetlepels wijnazijn
1 theelepel sesamzaad

een glas rode wijn of druivensap

halve paprika in stukjes
6 tomaatjes gehalveerd
geraspte Italiaanse kaas


Verder heb je nodig


Een grote schaal die je af kun dekken,
een glazen pot met deksel
een pan met dikke bodem
iemand die ook af en toe roert door de risotto

Rode kool kimchi risotto

Alle smaken zitten erin: pittig, fris, zacht.......

Alle smaken zitten erin: pittig, fris, zacht.......
Rode kool kimchi risotto
Rode kool kimchi risotto

Ik dacht origineel te zijn door rode kool te gebruiken voor mijn kimchi, maar pas nu zag ik dat in Korea het heel gangbaar is. Heb ik het wiel weer uitgevonden, terwijl het er al is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de bladeren van de kool in grove stukken en leg de bladeren in een grote schaal.
Strooi het zout over de bladeren. Dek de schaal af. Laat de bladeren huilen gedurende minstens 4 uur. Spoel de bladeren daarna af en sla ze droog.
Snij de bladeren nu eventueel in repen. Doe de andere ingrediënten erbij en hussel alles goed door elkaar. Doe de mix nu in een grote glazen pot. Druk de kool goed aan.
Vul de vloeistof eventueel aan met wat water.
Sluit de pot luchtig af en laat de pot 24 uur op de rustige plaats staan. Sluit de pot daarna goed af en laat de pot nog 3 dagen staan.
Verplaats de pot dan naar de koelkast.
Na ongeveer 2 weken is de kimchi rode kool klaar voor gebruik.
Langer laten staan maakt de smaak intenser.

Maak de risotto ( 150 gr.) volgens de aanwijzing op de verpakking.
Vervang de witte wijn door rode. Of neem druivensap
Voeg de laatste 5 minuten de paprika en tomaatjes toe. Goed laten warmen.
En nu tot slot de kimchi door de risotto roeren.
Ook goed laten doorwarmen.
En op het bord de geraspte kaas over de risotto met kimchi strooien.
Smullen maar.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annieov
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top