1. Home
  2. Recepten
  3. Fusion keuken
  4. zaterdagavond snacks deel 4 vis enzo

zaterdagavond snacks deel 4 vis enzo

  • Fusion, Borrelhapje
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-11-2015

Ingrediënten 4 personen


1: garnalenspies
16 grote garnalen , gekookt zonder staartje
2 el van een droge rub ( kruidenmengsel ) bv spicey oriental , bij ah in het vleesschap
1 el, olijfolie

2: eitje van garnalen en zalm
200 gram gerookte zalm
200 gram hollandse garnalen
1 hard gekookt ei
2 el creme frache
1 tl bbq saus
6 druppels worchester saus
paprika poeder

3eeuwse verrassing :
8 oesters bewaar de schelpen!
peterselie flinke bos
sap van 1 citroen
bloem
panko
100 gram boter

4:mini makreel burgertje
2 sneden casinobrood wit
200 gram makreel filet gerookt
peper en zout uit de molen
2 el citroen mayo

5: garnalen krokantje
200 gram hollandse garnalen
balli kroepoek , 8 stuks, de diepste die je kan vinden in de zak.
1 el zoete soya
1 el volle kwark naturel


Verder heb je nodig


Grilpan
sate prikkers
smeerkwast
4 eierdopjes
koekenpan
uitsteek dingetje ongeveer 4 cm
4 tapas prikkers

zaterdagavond snacks deel 4 vis enzo
zaterdagavond snacks deel 4 vis enzo

Deel 4 alweer met gewoon simpele lekkere hapjes.
ook als amuse,s of voorgerechtjes te gebruiken ,

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1:
Rijg 4 garnalen per prikker en smeer in met wat olie.
haal vervolgens door de rub en laat 1 uur intrekken , grill kort krokant . pittig !

2:
hak de zalm en garnalen grof, en vul daar de eier dopjes mee tot aan de rand.
kook het ei hard, laat afkoelen , en pel het wit er van af, we gebruiken alleen geel , snijdt van het geel 4 kleine plakjes van leg op het zalm mengsel .
meng de bbq saus met creme fraiche en worchester, , duppel over het eigeel, maak af met wat poeder .

3 :
schep de oesters uit de schelpen en dep droog, maak de schelpen schoon.
haal de oesters door het bloem dan panko, bak in de boter krokant , schep uit , bak op hoog vuur en schraap even het aanbaksel los wat peterselie en blus af met citroensap, serveer in de schelp met een vorkje, peterselie boven op natuurlijk

4:
druk 8 rondjes uit de boterhammen grill krokant
trek met 2 vorken dunne reepjes van de makreel ( broodje pulled makreel? , maar eens over nadenken )
beleg 1 rondje met wat makreel , iets peper en zout , en wat citroen mayo bedek met weer een rondje, zet vast met een tapas prikker .

5:
meng de soya met de kwark en de garnalen ,
schep een flinke lepel op de kroepoek , serveer direct, anders wordt de kroepoek taai.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top