Gember koekjes

  • Internationaal, Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-11-2015
  • Gember koekjes

    Gember koekjes

    Gember koekjes

  • Gember koekjes

    Gember koekjes

    Gember koekjes

Gemberkoekjes zie je oa. in de Scandinavische landen en Engels talige landen. Oorspronkelijk werd het in de decembermaand gebakken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gram zelfrijzend bakmeel
0,5 theelepel gemberpoeder
8 kruidnagels
50 gram basterd suiker (bruin)
50 gram koude boter
2 eetlepels stroop
6 gemberbolletjes ,fijn gesnipperd
beetje zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Bakpapier. Oven.Mengkom.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 graden. 15 min. in midden van de oven bakken.
Bakmeel zeven boven een kom. Gemberpoeder, zout en suiker erdoor.
Boter toevoegen in kleine stukjes,met 2 messen snijden.
Dan stroop, gemberstukjes en fijngesnipperde kruidnagel erdoor en mengen tot samenhangend deeg.
Er figuurtjes uit drukken ,en op bakpapier leggen.

In de oven bakken ca. 15 min. (let op....de koekjes worden harder als ze zijn afgekoeld) en af laten koelen op rooster.

Bron

Uit een Scandinavisch lifestyle magazine.

Serveertip

Heerlijke ,pittige koekjes...evt. kun je kruidnagels weglaten!!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten