Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

Een heerlijke curry met een Thais tintje. Deze wijkt enigszins af van een origineel recept voor Thaise curry omdat ik meer groenten heb toegevoegd. Het voordeel is wel dat je hierdoor een heerlijk eenpansgerecht krijgt wat zelfs de moeilijkste groente eter doet watertanden.
Maak een grote pan want je kunt het makkelijk voor meerdere dagen tegelijk maken en bewaren. Mijn manier van food-preppen dus ;)

TIP: In plaats van varkenshaas kun je ook kipfilet of biefstuk gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
- 750 gram varkenshaas
- 1 flinke struik broccoli
- 250 gram champignons
- 1 bosje lente uitjes
- 15 gram koriander
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 flinke el Panang curry pasta
- 3 el vissaus (Nam Pla)
- 2 el soja saus
- 1 el (riet)suiker
- 250 ml kippenbouillon
- 3 el arachide olie
- peper en zout
- optioneel maïzena of allesbinder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 360,67 kcal
Koolhydraten 8,51 g
Eiwitten 32,64 g
Vetten 21,13 g

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak kleine roosjes van de broccoli en giet er kokend water overheen (ongeveer 5 minuten laten staan dan afgieten)
- Snij de varkenshaas in dunne plakjes.
- Hak de knoflook en rode peper fijn.
- Snij de lente ui en koriander grof en de champignons in plakjes.

Bereidingswijze:
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de rode peper.
- Voeg de curry pasta toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Doe de kokosmelk erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de champignons en de broccoli toe en schep het geheel door elkaar.
- Schenk de kippenbouillon erbij en voeg vissaus, sojasaus en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg dan de dungesneden varkenshaas toe, bestrooi met peper en zout en laat deze in de saus garen (5 tot 10 minuutjes)
- Strooi de lente ui en koriander eroverheen en wanneer de saus te dun is kun je deze eventueel een beetje binden met maïzena (papje) of allesbinder.
- Serveer er rijst bij.

Serveertip

Ideaal om overgebleven porties te proportioneren zijn de bewaardozen van Lock & Lock. Ze zijn lucht en waterdicht en besparen veel ruimte in de koelkast en diepvries. Doe er wel een sticker op met de naam van het gerecht en de datum wanneer je het gemaakt hebt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten