Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-11-2015
  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

  • Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

    Panang curry met varkenshaas, broccoli en champignons

Een heerlijke curry met een Thais tintje. Deze wijkt enigszins af van een origineel recept voor Thaise curry omdat ik meer groenten heb toegevoegd. Het voordeel is wel dat je hierdoor een heerlijk eenpansgerecht krijgt wat zelfs de moeilijkste groente eter doet watertanden.
Maak een grote pan want je kunt het makkelijk voor meerdere dagen tegelijk maken en bewaren. Mijn manier van food-preppen dus ;)

TIP: In plaats van varkenshaas kun je ook kipfilet of biefstuk gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 750 gram varkenshaas
- 1 flinke struik broccoli
- 250 gram champignons
- 1 bosje lente uitjes
- 15 gram koriander
- 4 tenen knoflook
- 1 rode peper
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 flinke el Panang curry pasta
- 3 el vissaus (Nam Pla)
- 2 el soja saus
- 1 el (riet)suiker
- 250 ml kippenbouillon
- 3 el arachide olie
- peper en zout
- optioneel maïzena of allesbinder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak kleine roosjes van de broccoli en giet er kokend water overheen (ongeveer 5 minuten laten staan dan afgieten)
- Snij de varkenshaas in dunne plakjes.
- Hak de knoflook en rode peper fijn.
- Snij de lente ui en koriander grof en de champignons in plakjes.

Bereidingswijze:
- Verhit olie in een wok en fruit hierin de knoflook en de rode peper.
- Voeg de curry pasta toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Doe de kokosmelk erbij en breng dit aan de kook.
- Voeg de champignons en de broccoli toe en schep het geheel door elkaar.
- Schenk de kippenbouillon erbij en voeg vissaus, sojasaus en suiker toe en schep alles goed door elkaar.
- Voeg dan de dungesneden varkenshaas toe, bestrooi met peper en zout en laat deze in de saus garen (5 tot 10 minuutjes)
- Strooi de lente ui en koriander eroverheen en wanneer de saus te dun is kun je deze eventueel een beetje binden met maïzena (papje) of allesbinder.
- Serveer er rijst bij.

Serveertip

Ideaal om overgebleven porties te proportioneren zijn de bewaardozen van Lock & Lock. Ze zijn lucht en waterdicht en besparen veel ruimte in de koelkast en diepvries. Doe er wel een sticker op met de naam van het gerecht en de datum wanneer je het gemaakt hebt.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 17-08-2016

Bedankt voor je reactie hobbeles. Fijn dat jullie het heel lekker vonden. Enne al doende leert men. Succes voor de volgende keer. Groetjes van Wilmie _O_

hobbeles avatar
hobbeles 16-08-2016

Wij vonden het heel lekker, ik ga het zeker nog een keer maken, nu was het (door mijn toedoen) iets te waterig. Ik ben niet zo'n keukenprinses, maar na een paar keer dit recept geoefend te hebben, weet ik zeker dat het nog beter smaakt :)

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-04-2016

Hoi Henk. Bedankt voor je reactie. Erg fijn om te horen dat het bij jullie ook heerlijk was :) Groetjes van Wilmie _O_

njamnjamstyle avatar
njamnjamstyle 23-04-2016

Het was heerlijk Wilmie, dank je. Vriendelijke groet, Henk.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 24-03-2016

Fijn om te horen dat jullie er van gesmuld hebben en leuk dat je het hebt bewaard dan kun je er nog vaker plezier van hebben. Groetjes van Wilmie _O_

ArualB avatar
ArualB 24-03-2016

Heerlijk van gesmuld gisteren. Opslaan dus! Dank je wel!

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-03-2016

Leuk dat je het bewaard Agnes en ik hoor wel wat jullie ervan vonden. Groetjes van Wilmie _O_

ggiea avatar
ggiea 20-03-2016

Ik heb het recept in mijn kookboek gezet, zodra ik het gemaakt hebt laat ik je weten hoe wij het vonden. Groetjes Agnes

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 05-01-2016

@ saltandpepper, eet smakelijk. Groetjes van Wilmie _O_

saltandpepper avatar
saltandpepper 05-01-2016

Wat ziet dit er heerlijk uit, ik bewaar hem!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten