1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Tarte Tartin met Peer en zoute caramel

Tarte Tartin met Peer en zoute caramel

  • Frans, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-11-2015

Ingrediënten 6 personen


3 of 4 Peren (ligt aan de grote)
100 gr Bruine suiker
100 gr Roomboter
1 tl kaneel
1,5 tl grof zeezout
6 a 7 plakjes bladerdeeg


Verder heb je nodig


Lage bakvorm (voor vlaai) 25 cm


Tarte Tartin met Peer en zoute caramel
Tarte Tartin met Peer en zoute caramel

Bladerdeeg is iets wat ik altijd wel in huis heb en dat geld ook voor de rest van de ingredienten. Deze taart is super simpel en heel snel gemaakt dus hij passeert hier regelmatig de revue als ik weer eens fruit te veel heb want hij is ook lekker met bv appels, perzik enz. ik zou zeggen experimenteer eens met dit recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor de 200 graden
Schil de peren en snij ze in vieren
Roer de suiker met de boter op laag vuur in pannetje tot de suiker gesmolten is en de caramel bubbels geeft
Haal van vuur af en roer de kaneel en het zout erdoor
Giet de caramelsaus in de ingevette vorm
Leg de peer met bolle kant onder in de saus
Bedek dit met de ontdooide bladerdeeg en duw de randen een beetje naar beneden, zorg dat alle deeg goed aansluit
Bak de taart 40-45 min in de oven
Haal de taart uit de oven en laat 10 min afkoelen in de vorm
Leg en bord of schaal op de bakvorm (let op dat dit groter is dan de vorm ivm de zeer hete caramel) zelf doe ik het met de bakplaat
Keer nu de vorm snel om met het "bord", de taart ligt nu met de peren naar boven
Laat afkoelen of eet hem warm!

Serveertip

Als je de taart warm eet serveer er dan een klodder creme fraiche bij mmmmm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moonwild


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Moonwild
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top