Oreo taart
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
Iedereen is gek op Oreo koekjes toch? Nou dit was langgeleden voor mij de reden om hiermee te gaan experimenteren met als resultaat deze taart, en ik dacht nu deel ik hem maar met iedereen want hij is zoooo lekker maar wel een calorieen bom hoor het zakt gelijk op je heupen.
Ingrediënten 10 recipe.people
350 ml Slagroom4 pakjes Monchou
1,5 bus poedersuiker
3 rollen Oreo koekjes
200 gr roomboter
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 419,46 kcal |
Koolhydraten | 4,81 g |
Eiwitten | 4,56 g |
Vetten | 42,42 g |
Benodigdheden
Keukenmachine of vijzel2 kommen
Springvorm 22 of 24 cm
Bak papier
Bereidingswijze
Maal 1,5 rol Oreo's fijn in de keukenmachine of met een vijzel
Smelt de boter op laag vuur, pas op dat het niet bruin word
Voeg de koekkruimels bij de boter en roer dit goed door zodat de boter door de kruimels word opgenomen
Bekleed de bodem van het bakvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel gelijkmatig hierop
Zet de vorm in de koelkast zodat de bodem kan stijven
Klop met mixer de Monchou en de poedersuiker tot glad mengsel
Klop in een andere kom de slagroom stijf
Schep de slagroom goed door het Monchou mengsel
Verkruimel 1 rol Oreo met een mes in wat grovere stukjes en roer dit door het mengsel
Schep het in de bakvorm en strijk de bovenkant glad
Laat de taart minstens 3 uur opstijven in de koelkast
Gebruik de rest van de Oreo's voor decoratie op je taart
Serveertip
Je kunt eventueel ook nog wat gelatine door het Monchou mengsel doen voor een "stijvere"taart
Week dan 2 vellen gelatine in koud water, verwarm een heel klein beetje slagroom (niet te heet) en laat de gelatine hierin oplossen laat afkoelen en doe dit op laatste moment bij het Monchou mengsel en roer goed door