Bulgursalade met mango, bosui, wortel en kikkererwten
- Europees, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
De maaltijdsalades van de Ap vind ik altijd erg lekker. Laatst at ik er eentje met bulgur die ik zo lekker vond, dat ik graag thuis eens wat met bulgur wilde proberen. Bij deze mijn recept!
Ingrediënten 3 recipe.people
150-200 gram bulgur1 (rode) ui
1-2 (punt)paprika's (geel/rood/oranje)
2 stengels bosui
1 winterpeen
1/3 komkommer
1/2 mango
1/2 sinaasappel (of stukjes abrikoos)
100-200 gram kikkererwten
Handje rozijnen
Handje verse peterselie
Peper, paprikapoeder
Extra: +/- 75 gram feta
DRESSING:
4-5 el olijfolie
1 el rode wijnazijn
2 el sinaasappelsap
1 el citroensap
1 el honing
Extra: granaatappelsiroop en munt schijnen er ook lekker doorheen te zijn!
Bereidingswijze
BELANGRIJK: mocht je géén voorgekookte kikkererwten kopen, de bereiding van deze kan 8-24 uur duren, dus let daar goed op en begin er eventueel alvast de dag van te voren mee!
Snijd de ui fijn (zoals je die bij de haring krijgt) en bak deze (in was (kokos/olijf)olie). Snijd ondertussen de paprika('s) in kleine stukjes, de bosui in ringen en rasp de wortel. Als de ui goudbruin is kun je de paprika toevoegen. Zet een pan water op en doe hier de bulgur in als deze kookt (kooktijd: zie verpakking, mijne was 7 minuten). Hierna kun je de bosui en geraspte wortel in de koekenpan doen en de kruiden toevoegen. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg deze ook aan het gerecht toe. Zet in de tussentijd een pannetje op voor de kikkererwten die je in het eigen vocht kunt verwarmen (niet koken!) met de rozijnen erbij. Ten slotte de mango en sinaasappel in kleine stukjes snijden en toevoegen. Laat nog eventjes staan en mix de dressing en een apart kommetje. Als alles klaar is, kun je het in een kom mengen en er eventueel nog feta over verkruimelen. Eet smakelijk!
Serveertip
*Ook lekker: 'Thaïse Rijstsalade met ananas en garnalen' (zie recepten, niet mijn eigen recept). De rijst kun je vervangen door bulgur, de ananas door perzik, de taugé door paprika, garnalen door zalm en pinda's door geroosterde zonnebloempitten (hoe ik het recept heb gemaakt). Daarnaast kun je wat ijsbergsla of gemengde (rucola)sla toevoegen.*