Groentechips met frisse lentedips
- Belgisch, Amuse
- 20-30 min.
Niet alleen lekker op een kinderfeestje, ook als borrelhap zeer gesmaakt.
Ingrediënten 4 personen
VOOR DE CHIPS:1 pastinaak
2 wortelen
1 courgette
1 aubergine
1 grote aardappel
peper en zout
paprikapoeder
VOOR DE DIPSAUSJES:
4 lente-uitjes
1 bos radijzen
1 komkommer
½ citroen
½ kl gember
125 ml magere yoghurt
150 g roomkaas
150 g magere plattekaas
Komijn
peper en zout
Bereidingswijze
-Maak de dipsauzen: pers de citroen uit; spoel en halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees grof. Meng met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, gember, komijn, peper en zout.
-Meng de plattekaas met de roomkaas. Spoel de radijsjes en rasp ze grof. Laat goed uitlekken. Spoel de lente-uien en snipper in ringen. Meng met het roomkaasmengsel en kruid met peper en zout.
Schil de groenten, halveer de wortelen, pastinaak, courgette en aubergine. Schil met behulp van een dunschiller of mandoline elke groente in fijne plakjes.
Verhit arachideolie in de wok en bak de groentechips in porties krokant. Je kunt dit ook in de friteuse doen. Laat goed uitlekken, kruid met peper en zout. Met paprikapoeder maak je paprikachips.
Bron
Van bij ons
Serveertip
Serveer de groentechips met de dipsausjes.