Groentechips met frisse lentedips

  • Belgisch, Amuse
  • 20-30 min.
  • Groentechips met frisse lentedips

    Groentechips met frisse lentedips

    Groentechips met frisse lentedips

Niet alleen lekker  op een kinderfeestje, ook als borrelhap zeer gesmaakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE CHIPS:

1 pastinaak
2 wortelen
1 courgette
1 aubergine
1 grote aardappel
peper en zout
paprikapoeder

VOOR DE DIPSAUSJES:

4 lente-uitjes
1 bos radijzen
1 komkommer
½ citroen
½ kl gember
125 ml magere yoghurt
150 g roomkaas
150 g magere plattekaas
Komijn
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Maak de dipsauzen: pers de citroen uit; spoel en halveer de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp het vruchtvlees grof. Meng met de yoghurt en breng op smaak met citroensap, gember, komijn, peper en zout.
-Meng de plattekaas met de roomkaas. Spoel de radijsjes en rasp ze grof. Laat goed uitlekken. Spoel de lente-uien en snipper in ringen. Meng met het roomkaasmengsel en kruid met peper en zout.

Schil de groenten, halveer de wortelen, pastinaak, courgette en aubergine. Schil met behulp van een dunschiller of mandoline elke groente in fijne plakjes.

Verhit arachideolie in de wok en bak de groentechips in porties krokant. Je kunt dit ook in de friteuse doen. Laat goed uitlekken, kruid met peper en zout. Met paprikapoeder maak je paprikachips.

Bron

Van bij ons

Serveertip

Serveer de groentechips met de dipsausjes.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten