1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indiase keuken
  5. Curry
  6. rundvlees massaman en aardappel curry

rundvlees massaman en aardappel curry

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2015

Ingrediënten 6 personen


Ingrediënten:
3 el zonnebloemolie
1 kg stoofvlees, vet eraf gesneden en in blokjes van 5 cm (halslap)
1 grote ui, dun gesneden
1 el vers geraspte gemberwortel
4 knoflooktenen, geperst
1 el gemalen koriander
1 el gemalen komijn
1½ tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
¼ tl gemalen kardemom
1 klein kaneelstokje, door de helft gebroken
een blikje kokoscrème à 400 g
450 ml rundvleesbouillon (blokje is ook prima)
1 el tamarindepasta
1 tl lichte muscovado suiker
1 el Thaise vissaus
450 g vastkokende nieuwe aardappels, door de helft gesneden
zeezout en vers gemalen zwarte peper
grof gesneden verse koriander en ringetjes rode chilipeper om te garneren
gestoomde jasmijnrijst, om bij te serveren



Gezien of irishbeef en het lijkt me lekker.............................

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160° C. Verhit de helft van de olie boven een hoog vuur in een vuurvaste stoofpan met een deksel. Bereid het vlees in porties en bak tot het aan alle kanten mooi bruin gebakken is. Leg het op een bord en bak de rest van het vlees. Zet weg.

Verlaag het vuur naar middelhoog en doe de rest van de olie in de stoofpan. Doe de ui erbij en bak 6 tot 7 minuten tot deze zacht is en aan de randjes bruin begint te kleuren. Voeg de gember en de knoflook toe en bak 1 minuut, doe er dan de kruiden bij en bak nog een minuut. Voeg de kokoscrème toe, een lepel per keer, en bak ongeveer 30 seconden na elke lepel.

Doe het vlees terug in de pan en roer de bouillon, suiker, tamarinde en Thaise vissaus erdoor. Voeg peper en zout naar smaak toe, doe de deksel op de pan en zet ruim een uur in de oven. Haal uit de oven en roer er de aardappels door, zet nog 45 minuten tot een uur in de oven of tot het vlees heel mals is, maar nog wel de vorm behoudt en de aardappels gaar en zacht zijn.

Schep de curry op verwarmde borden met de rijst en strooi de koriander en chiliringetjes erover, serveer.

Bron

Irishbeef



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tweety48


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tweety48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top