Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

  • Amerikaans, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2015
  • Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

  • Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

  • Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

    Amandel-amaretto muffins gevuld met stukjes amandelspijs

Deze lekkere muffins heb ik gemaakt van o.a. met gemalen amandelen en amaretto (mag ook amandelaroma zijn). Ook heb ik  kleine stukjes amandelspijs door het deeg gedaan.
Versierd met een amarettini en wat poedersuiker.
Snel klaar en lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
60 gram gesmolten roomboter
50 gram suiker
1 zakje vanillesuiker (8 gram)
mespunt zout
1/2 theelepel kaneelpoeder
2 eieren (M)
120 gram zelfrijzend bakmeel
60 gram gemalen amandelen of amandelmeel
1 flink borrelglas Di Saronno Amaretto of iets meer
plm. 50 gram amandelspijs (in kleine stukjes verdeeld)
6 amarettini om te versieren (kleine Italiaanse bitterkoekjes)
poedersuiker om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Keukenmachine
muffinvorm eventueel gevuld met papieren vormpjes (caisses)
zeef
spatel
lepel om de vorm te vullen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe de gesmolten boter, eieren, suiker, vanillesuiker, zout en kaneel in de mengkom van de Magimix Patissier. Klop hiervan een cremige massa.
Zeef het zelfrijzend bakmeel.
Spatel het bakmeel en de gemalen amandelen in gedeelten voorzichtig door de boter/eimasa.
Roer de amaretto en de kleine stukjes amandelspijs voorzichtig door het deeg.
(Mocht het deeg te dik zijn voeg dan nog wat amaretto toe. Het deeg moet gemakkelijk van de lepel af kunnen glijden.)
Versier de muffins met een amarettini.

Bak de muffins plm. 25 minuten in het midden van de voorverwwarmde oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Prik er eventueel in met bijvoorbeeld een satéprikker. Komt die er schoon uit, dan zijn de muffins klaar.

Bestrooi de afgekoelde muffins met poedersuiker.

Serveertip

In plaats van kleine stukjes amandelspijs kun je ook een plakje amandelspijs op ongeveer de helft van het deeg leggen. Andere helft deeg erbovenop en verder het recept volgen.
Heb je geen amarettini strooi dan wat amandelschaafsel over de muffins.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten