1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Simpele Surinaamse Bami

Simpele Surinaamse Bami

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 03-11-2015

Ingrediënten 4 personen


- 400 gram kipfilet
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- sambal naar smaak
- Ik gebruik altijd gembersiroop maar verse gember of stemgember kan ook. Gember 3 cm/ stemgember 1 eetlepel met vocht/ gembersiroop 1 eetlepel
- maggi bouillonblokje
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 theelepel ketoembar
- 1/2 theelepel kentjoer of laospoeder
- selderij
- zout
- peper
- 250 gram eiernoodles
- (wok)olie


Verder heb je nodig


- Braadpan of wok
- Kookpan
- Rasp als je verse gember gebruikt

Simpele Surinaamse Bami
Simpele Surinaamse Bami

Oma's recept welke ze van een buurvrouw had gekregen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng een pan met water aan de kook en voeg hieraan het bouillonblokje toe.

Pluk de blaadjes van de selderij en haal hier je mes een keer doorheen zodat de blaadjes kleiner zijn maar niet minuscuul, en snijd de takjes in zeer dunne ringetjes. Snipper de uit en snij de knoflook klein. Snij de kip in stukjes

Als je verse gember gebruikt rasp dan de gember fijn. Gebruik je stemgember, snijd deze dan klein. en bewaar het vocht.

Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de kip net aan gaar. Neem de kip uit de pan en voeg de uit, knoflook en takjes selderij toe. Als je verse gember gebruikt voeg je deze nu ook toe. Bak totdat de ui verkleurd.

Voeg nu je sambal toe. Ik gebruik meestal een goede eetlepel oelek maar doe dit naar smaak. Bak de sambal even aan zodat het zurige eraf is. Voeg als je gembersiroop of stemgember gebruikt dit nu toe en bak even aan totdat het vocht grotendeels is verdampt.

Voeg nu de ketoembar en kentjoer toe en bak heel even licht aan zodat de smaken goed vrij komen. Voeg hierna de ketjap asin en manis toe en verwarm, je zal nu ook zien dat je saus verdikt. Doe de kip weer terug in de pan.

Bereidt de noedels volgens de verpakking en voeg toe aan je saus. Bak nog even goed aan totdat de smaken goed in je noedels zijn getrokken maar voordat je gerecht droog oogt. Draai je vuur uit en meng de blaadjes selderij erdoor, breng nog op smaak met zout als dit nodig is.

Serveertip

Serveer met kroepoek en ik vind hem het lekkerste als ik er wat maggi overheen druppel. Kijk wel uit dat het niet te zout wordt.

Bron

Oma



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nvh1991


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Nvh1991
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top