1. Home
  2. Recepten
  3. kruidkoek (magnetron)

kruidkoek (magnetron)

  •  , Banket
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-06-1999

Ingrediënten


200 gr. rozijnen, 300 gr. zelfrijzend bakmeel, 250 gr. bruine basterdsuiker, 1,5 el koekkruiden, 2 tl citroenrasp, snufje zout, 1 ei, 1 volle el schenkstroop, 1,5 dl melk


Verder heb je nodig


Magnetron, glazen cakevorm van 28 cm


Lekker snel gemaakt

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de rozijnen in een kom en schenk er zoveel water bij dat ze onder staan. Verwarm de rozijnen, onafgedekt, ca. 2 min. op vol vermogen. Laat de rozijnen 10 minuten wellen. Doe het meel in een kom en roer de bruine basterdsuiker, de koekkruiden, citroenrasp en een snufje zout erdoor. Voeg het ei en de stroop toe. Schenk al roerende de melk erbij. Blijf roeren tot een glad beslag en schep de uitgelekte rozijnen erdoor. Vet een glazen cakevorm van 28 cm in en schenk het kruidkoekbeslag erin. Dek de uiteinden van de vorm glad af met aluminiumfolie. Zet de vorm op een omgekeerd bord in de magn., zodat het folie de bodem en wanden niet raakt. Verwarm de kruidkoek, onafgedekt ca. 10 minuten op ca. 500 wat. Verwijder het folie en bak de koek nog 4,5 min. onafgedekt op vol vermogen gaar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tonia
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top