Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Regionale keuken
  5. appel/peren crumble

appel/peren crumble

Door: kmuurling

  • Regionaal Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-11-2015

Ingrediënten 6 personen


 Voor de vulling:
 peren - 2, vruchtvlees in blokjes
 appel - 1, vruchtvlees in blokjes
 cranberries - 50 gr
 citroen - 1/2, sap
 kaneel - snufje
 nootmuskaat - snufje

 Voor de topping:
 amandelmeel - 75 gr
 pecannoten - 75 gr, grof gehakt
 keltisch zeezout - snufje
 kaneel - snufje
 kokosolie - 3 el, gesmolten
 honing - 3 el
 vanille-extract - 1/2 tl


Verder heb je nodig


Ovenschaal

appel/peren crumble
appel/peren crumble

Heerlijke crumble ook als tussendoortje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius en vet een Ovenschaal lichtjes in.
2. Mix alle ingrediënten voor de vulling door elkaar in de ovenschaal
3. Mix alle ingrediënten voor de topping door elkaar in een kommetje toteen kruimelig deeg en kruimel dit vervolgens over de vulling.
4. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak gedurende 45 minutenin de oven.

Serveertip

Laat voor het serveren nog een kwartiertje afkoelen.

Bron

Paleo site



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kmuurling
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top