1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Ceviche.

Ceviche.

Door: marinalp

  • Spaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-10-2015

Ingrediënten 4 personen


1 bosuitje ragfijn gesneden
300 gr kabeljouwfilet en / of pangasiusfilet in blokjes
1.5 citroen
2 el platte peterselie


Verder heb je nodig


Snijplank
rasp


Ik vind het vooral leuk als klein hapje, omdat het nogal zuur is zijn grote hoeveelheden wat veel van het goede.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verdeel de bosuitjes op de bodem van een schaal en leg de visfilet erop. Boen de citroenen schoon, rasp de schil van 1 citroen en pers de vruchten uit.
Verdeel de citroenrasp en het sap over de vis. Dek de schaal af met verhoudfolie en laat de vis in de koelkast minstens 2 uur 'garen'; schep na 1 uur om. (ik maak het meestal een dag ervoor zodat het lekker lang kan staan)
De vis 'gaart' door het citroensap en krijgt een friszachte smaak en botermalse structuur (ceviche)

Serveertip

Bestrooi met peterselie in kleine schaaltjes of kommetjes.

Bron

Lange Tafels, kook boek van Albert Heijn



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marinalp
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top