1. Home
  2. Recepten
  3. Amuse
  4. Belgische keuken
  5. Aardappel in kroket met ham en peterselie

Aardappel in kroket met ham en peterselie

Door: marcdepester

  • Belgisch, Amuse
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-10-2015

Ingrediënten 5 personen


600 g bloemige aardappelen
2 sneetjes Meesterlyck-ham
30 g champignons
2 eierdooiers
2 eieren
2 el bloem
broodkruim
40 g boter
20 g sjalot
20 g peterselie
20 g grove mosterd
peper en zout



Hartig aperitiefhapje ( amuse) dat makkelijk te bereiden is.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Plet de gekookte aardappelen. Smelt één eetlepel boter in een pan en stoof er de sjalot en de gehakte champignons in.

Smelt de rest van de boter en meng het samen met de ham (in blokjes gesneden), eierdooiers, mosterd, gehakte peterselie en het sjalot -/champignonmengsel onder de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en zout.

Vorm met de hand een 25-tal kleine kroketten. Haal de kroketten door de bloem, de losgeklopte eieren en het broodkruim. Laat vervolgens enkele uren rusten.

Frituur de kroketten krokant op 180°C.

Bron

Van bij ons



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top